Numatic EVR-370 Edward

NUMATIC EVR-370 EDWARDDe welbekende Henry stofzuigers. De vrolijk lachende huisvriend die elk huishouden weer laat stralen.
In deze review gaan we kijken naar zijn grote broer; de Numatic EVR-370 Edward. We gaan kijken naar de voor- en nadelen en de extra's die deze vrolijke stofzuiger te bieden heeft. Ook laten we de ervaringen van de consument horen en kijken we vluchtig naar de beschikbare alternatieven.

Onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Voordelen

Capaciteit van 15 liter

Het grootste voordeel van de Numatic Edward is uiteraard zijn grote capaciteit. Ten opzichte van zijn kleine lachende broertje, de standaard Henry, is deze vriend met een capaciteit van 15 liter een echte aanwinst voor elk groot huishouden. Denk hierbij aan een gezin met kinderen en/of huisdieren. De hele stofzuiger is echt ontworpen voor veelvuldig gebruik tot aan zijn capaciteit en dat kan je goed terugzien in zijn RVS buizen, de grote zuigmond en de handige ergonomische bediening.

620 Watt

Dit apparaat heeft een 620 watt motor. Dit doet absoluut niet af aan zijn zuigkracht, want deze vrolijke vriend heeft absoluut geen enkele moeite om het stof en haren op alle oppervlakken gemakkelijk op te zuigen. Hoe Edward zo’n grote zuigkracht bereikt met dit relatief lage wattage? Het zit hem in zijn speciale ketelvormige design. Hierdoor is deze stofzuiger vergelijkbaar met een sledestofzuiger van wel 2000 watt.

72dB geluid

Het geluidsniveau is met zijn 72dB qua geluid in de gemiddelde range stofzuigers te plaatsen. Echter zijn de stillere zuigers veelal verkrijgbaar tot en met een wattage van 1500. Zoals al eerder gezegd is Edward vergelijkbaar met een stofzuiger van 2000 Watt. Hierdoor is deze zuiger met zijn grote vermogen relatief gezien zeker stil.

Stofzakken

Deze handige jongen vangt al het vuil op in een makkelijk te vervangen stofzak. Door de grote capaciteit hoeven deze stofzakken niet vaak vervangen te worden. Die opvangzakken zijn trouwens gemakkelijk en voor een zachte prijs te bestellen.

Snoerlengte van 12,5 meter

De lengte van het snoer is met zijn 12,5 meter ideaal voor grote oppervlakken. Zo kun je binnen een handomdraai een grote ruimte in één keer stofvrij maken. En dit zonder dat je van stopcontact hoeft te wisselen. Dit snoer van 12,5 zorgt namelijk voor een actieradius van wel 32 meter.

Geschikt voor huishoudens met huisdieren

De stofzuiger is er niet speciaal voor ontworpen, maar draait absoluut zijn smiley niet om voor het effectief opzuigen van dierenharen.

Vijfdelig accessoire setnumatic edward accessoires

Een accessoire set van vijf handige opzetstukken maakt dat deze stofzuiger in elke situatie optimaal gebruikt kan worden. Deze zuigende vriend wordt namelijk geleverd met een driedelige rvs buis, een 2- in -1 borstel, een kierenzuigmond en een meubelborstel! Dit maakt hem ideaal overal in huis, de meubels en zelfs voor het schoonmaken van de auto is deze stofzuiger hierdoor een trouwe en handige hulp.

Energieklasse A

De energieklasse A blijft aan het einde van het jaar ook niet onopgemerkt. Zeker met de toepassing in een groot huishouden waar de Numatic Edward wellicht wel dagelijks intensief gebruikt gaat worden.

Regelbare zuigkracht

Deze stofzuiger is uitgerust met een regelbare zuigkracht. Dat is handig voor zowel grote en kleine klusjes. Voor de dagelijkse klusjes start Edward altijd op in de energiebesparende stand van 420 watt. Mocht er een grote klus op Edje wachten dan kan met een druk op de knop het wattage worden opgehoogd naar 620 watt

Goede service

Numatic heeft een goede service en onderdelen zijn makkelijk te verkrijgen. Mocht er zodoende een keer iets mis zijn levert dat geen al te grote wachttijden en frustraties op.

Nadelen

Accessoires zijn niet bevestigd

De aangeleverde accessoires zijn niet bevestigd aan de stofzuiger. Dit maakt dat je de accessoires, wanneer nodig, ergens anders vandaan moet halen en moet bevestigen. Dit doet wat af aan de handigheid. Het zou fijn zijn om de accessoires op het moment wanneer nodig meteen te kunnen gebruiken.

10.2 Kilo

Het gewicht van deze huisvriend is met zijn 10,2 kilo best een flinke jongen. Vooral als er meerdere verdiepingen onder handen genomen moeten worden kan dat als nadeel beschouwd worden.

Geen HEPA filter

Deze stofzuiger beschikt niet over een HEPA filter. Dit maakt de stofzuiger wat minder geschikt voor mensen met allergieën.

Niet geschikt voor hoogpolige tapijtennumatic edward zuigmond

Voor huishoudens met een hoogpolig tapijt is dit apparaat iets minder geschikt. Op laagpolige tapijten en alle vormen van harde vloeren kan Edward echter zijn prestaties maximaal benutten.

Opbergen lastig voor kleine huishoudens

Deze stofzuiger is wat groot in de omgang. Dit maakt het opbergen voor sommige huishoudens wat uitdagend.

Ervaringen

Wat zeggen de consumenten over de Numatic EVR-370 Edward?
Het lange snoer en de wendbaarheid van het apparaat komen duidelijk naar voren als een groot voordeel. Het niet hoeven wisselen van stopcontact tijdens het gebruik vinden mensen erg fijn.

Deze stofzuiger maakt tijdens het zuigen, volgens de dagelijkse gebruikers, ondanks zijn grote vermogen echt zeer weinig geluid. Dit wordt dan ook echt gewaardeerd.
“Tijdens het stofzuigen kun je gemakkelijk een gesprek voeren”

De meegeleverde parketborstel geeft volgens de consument een goede bescherming voor eventuele krassen op de parketvloer. Ook de zuigmond speciaal voor kieren werd als een goede uitkomst ervaren.

Honden- en kattenharen worden door deze zuiger, volgens de huisdierenliefhebbers van Nederland, met een handomdraai opgezogen. Ook al is dit product niet speciaal ontworpen voor het opzuigen van dierenharen werden er dus geen problemen mee ondervonden.

Zijn design werd ook zeker niet onopgemerkt gebleven. Numatic Edward tovert bij iedereen een glimlach op zijn gezicht.

Het wordt als nadeel ervaren dat ondanks zijn prijs deze stofzuiger niet geschikt is voor mensen met allergieën.

De NUMATIC EVR-370 EDWARD Kopen

Deze Edward is verkrijgbaar bij:

»Bol.com

Alternatieven

Toch niet helemaal overtuigd? Kijk eens naar de Numatic George en de Numatic Charles.groene george

Numatic George

De Numatic George verschilt van Edward door een hoger wattage. De George heeft een zuigvermogen van 1200 watt. Zowel natte als droge oppervlakken zijn geen probleem voor de George. Dit maakt hem multifunctioneel. Net als Edward heeft deze zuiger een capaciteit van 15 liter. Voor vuil water is dit echter 9 liter in plaats van 15.
Een vuil kleed? Ook dat is geen probleem voor onze George, want hij schrobt het kleed binnen een mum van tijd weer blinkend schoon.
De George heeft een wat korter snoer, namelijk 10 meter. Als extra voordeel is deze multifunctionele stofzuiger uitgerust met een HEPA filter. Dit maakt hem in elk huishouden toepasbaar.

» Volledige review Numatic George

Numatic Charlesblauwe charles

Numatic Charles is een stofzuiger die verschilt van zijn kleine neefje Edward doordat hij zowel voor natte en droge oppervlakken inzetbaar is. Hij heeft 1200 watt tot zijn beschikking en is uitgerust met een extra spuitfunctie. Zo worden alle oppervlakken en kleden door Charles helemaal onder handen genomen. Oom Charles beschikt tevens over een HEPA filter. Hij heeft wel een iets kleinere actieradius met zijn snoer van 10 meter.

» Volledige review Numatic Charles

Stofzuigen met een glimlach!
Logo