NUMATIC HRP-207 HENRY PLUS PARQUET

lichtblauwe henry parquetNumatic biedt een ruim assortiment stofzuigers aan, allemaal specifiek ontworpen om tegemoet te komen aan de diverse behoeften van bedrijven en gezinnen. Kenmerkend voor Numatic zijn de vrolijke kleuren en befaamde ketelvorm waardoor de stofzuigers zelfs met een volle stofzak hun zuigkracht niet verliezen. Tot deze brede waaier behoort de Henry Plus Parquet, een stofzuigermodel speciaal ontwikkeld voor mensen met krasgevoelige, harde vloeren zoals onder andere parket, hout, laminaat, tegels of natuursteen. Maar hoe onderscheidt dit model zich nu van andere stofzuigers in het assortiment? En wat zijn de sterktes en zwaktes? Hieronder meer over de Henry Plus Eco Parquet.

Onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Voordelen

De Henry Plus Eco Parquet behoort tot het Henry Plus gamma en bezit bijgevolg alle extra voordelen van het Plus gamma ten opzichte van het Basic gamma: een langere kabel van 12,5 meter in plaats van 10 meter en een grotere stofopvang van 9 liter in plaats van 8 liter. De Henry Plus Parquet onderscheidt zich echter van de Henry Plus doordat er een extra parketborstel bijgeleverd wordt. Hieronder lichten we enkele belangrijke voordelen toe.

Zachte parketborstel zachte parketborstel henry plus parquet

De Henry Plus Parquet is voorzien van een zachte parketborstel met rubberen loopwieltjes. Door deze zachte borstelkrans glijdt de parketborstel over de vloer zonder krassen of zwarte strepen achter te laten. De rubberen loopwieltjes maken de stofzuiger licht en wendbaar in gebruik. Bovendien is de kop voorzien van een handige C-clip voor de parkeerstand. Dit alles maakt van de Numatic parketborstel een geschikte én praktische partner voor het behoud van de gladheid en glans van je vloeren.

Grote actieradius

De actieradius duidt op de afstand van het stopcontact tot de zuigmond van de stofzuiger. Indien je een grote ruimte moet stofzuigen of trappen moet reinigen, kies je best een toestel met een grote actieradius zodat je niet voortdurend van stopcontact hoeft te wisselen. De Henry Plus parketstofzuiger beschikt over een snoerlengte van 12,5 meter lang waardoor de actieradius maar liefst 32 meter bedraagt. Dit lange snoer in combinatie met een stevige stootrand rondom de motorkap, laten je toe gemakkelijk en soepel te bewegen doorheen volle kamers met fragiele meubels.

Extra accessoires accessoires henry plus parquet

Wanneer je kiest voor de Henry Plus Parquet, kies je voor “the full package”. Naast de parketborstel, ontvang je bijkomende hulpstukken die het stofzuiggebeuren nog meer vergemakkelijken. Dit zijn de Hi-Pro combiborstel, ideaal voor de reiniging van tapijten, de FloMax zuigslang, een telescopisch zuigbuisset, een plumeauborstel, een spleetzuiger en een meubelzuigmond. Een volledig pakket om het hele huis stofvrij te maken.

Energielabel A

De Henry Plus Parquet is bekroond met het energielabel A. Wat wilt dit nu zeggen? Stofzuigers met een A-label, zijn de meest energiezuinige stofzuigers. Ze hebben de beste reinigingsprestaties op tapijt en op harde vloeren, veroorzaken een minimale heruitstoot van stof in de lucht en maken zeer weinig lawaai. Het geluidsniveau van de Henry Plus Parquet bedraagt 72dB. Dit is vergelijkbaar met het gezoem van een elektrisch scheerapparaat.

Nadelen

Geen automatisch oprolsysteem

Deze parketstofzuiger van Numatic heeft geen geautomatiseerd oprolsysteem. Je moet dus zelf aan de knoppen draaien om het snoer op te rollen. Deze draaibeweging vraagt iets meer werk en geduld in vergelijking tot één simpele trek aan het snoer waarna het zich automatisch oprolt. Maar dit systeem is wel robuust en bijgevolg duurzamer dan de meeste automatische systemen.

Stofzuiger met zak

De Henry Plus parketstofzuiger werkt met zakken die van tijd tot tijd verwisseld moeten worden. Je zit dus met een klein onderhoudsongemak en terugkerende kosten voor de aanschaf van stofzakken. Desondanks blijft dit onderhoudsongemak beperkt. De stofzakken hebben een grote inhoud van 9 liter, een aanzienlijke opvangcapaciteit dus waardoor je weinig zal hoeven te ledigen. Bovendien verliest dit model nauwelijks zuigkracht wanneer de zak voller geraakt dankzij het sterke vermogen van de motor.

Ervaringen

De meeste kopers delen voornamelijk positieve ervaringen mee. Uitspraken zoals “Fijne stofzuiger”, “Goede prijs-kwaliteitverhouding”, “Stoer mannetje” reflecteren de tevredenheid van de gebruikers. Het merendeel legt de nadruk op de goede zuigkracht, het geringe geluid, het lange snoer en de grote wendbaarheid. Net zoals de andere Numatic modellen, vallen ook de compactheid en de vrolijke kleurtjes in de smaak.

In een beperkt aantal reviews wordt er misnoegen geuit over het handmatig oprolsysteem dat niet 100% praktisch is. Ook wordt dikwijls gewezen op hoge gewicht van de stofzuiger. Verder zijn er nog diverse meningen over de stevigheid van de zuigbuizen. De aansluitingen lijken soms redelijk los te zitten. Deze opmerkingen gelden echter voor alle Numatic modellen en slaan niet uitsluitend op de Henry Plus Parquet.

De Numatic Henry Plus Parquet kopen

Deze veelzijdige stofzuiger die ook nog eens je vloer heel houdt is verkrijgbaar bij:

» Bol.com

Alternatieven

Zoals hierboven vermeld, is de Henry Plus Parquet speciaal ontworpen voor het stofvrij maken van gladde, gevoelige vloeren. Ben je echter nog niet 100% overtuigd van dit model of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat het Numatic assortiment nog meer te bieden heeft, check dan één van onderstaande varianten. Wie weet voldoen deze nog beter aan je wensen.

Numatic Harryharry huisdieren

Numatic Harry Groen, ideaal voor iedereen die huisdieren binnenshuis heeft. Deze stofzuiger is voorzien van een speciale Hairobrush die met grote efficiëntie dierenharen en vuil opzuigt. Bovendien verwijdert hij niet alleen alle haren uit het huis. Ook met nare geurtjes wordt er korte metten gemaakt. Dankzij de uniek ontworpen Microfresh filter, worden vieze geuren vastgehouden in de filter en wordt er schone lucht teruggeblazen in de kamer. Zo kunnen huisdieren gerust binnengehouden worden bij slecht of koud weer zonder de nodige frustraties van de huisbaas. Een echte dierenvriend dus, die handige Harry.

» Volledige review Numatic Harry

Numatic Hettyhetty stofzuiger

Naast handige Harry en groene Henry, omvat het Numatic assortiment ook de roze Hetty stofzuiger. Dit model heeft juist dezelfde specificaties als de Henry en is even stil en energiezuinig. Ze kan gewoon gezien worden als de vrouwelijke versie van de Henry. Net zoals voor de Henry, biedt Numatic twee verschillende versies van de Hetty aan, Hetty Basic en de Hetty Plus. De Hetty Basic heeft een korter snoer van 10 meter in plaats van 12,5 meter, een kleinere stofopvang van 8 liter in plaats van 9 liter en ze is iets zwaarder dan de Plus variant.

» Volledige review Numatic Hetty

Stofzuigen met een glimlach!
Logo