Numatic GVE-370 George

Als je een flink huis hebt, heb je ook veel te stofzuigen. En je hebt waarschijnlijk ook nog allerlei verschillende soorten vloer: tegels, tapijt, kleden, parket. Al die vloeren schreeuwen om een flinke stofzuiger. George, de Numatic GVE-370 geeft ze zelfs een sopje. En als je wasmachine leegloopt, zuigt deze vrolijke reus het zo op. Hij is er in het groen en zwart.

Onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Voordelen

Sterke motorNumatic GVE-370 George

George is een krachtpatser. Een vriendelijke krachtpatser, die je er goed bij kan hebben. Met een motor van 1200 Watt is hij bijna twee keer zo sterk als Henry of Hetty, die een vermogen van 620 Watt hebben. Aan zulke enorme kracht kun je veel plezier beleven. Niet alleen bij gewoon stofzuigen, ook bij het natte werk staat deze potige huisvriend zijn mannetje.

Sopje?

Een van de grootste voordelen van George is dat hij zijn hand niet omdraait voor een lekker sopje. Over het tapijt, de
tegels, de bank, de trap; het kan allemaal. Je tovert hemReinigen numatic charles zo om van een droogzuiger naar een semi-automatische schrobber. Filter en stofzak eruit, sopbak en vlotter erin en een andere slang erop. Klaar. Aan die andere slang zit een tweede, dunnere slang vast. Daar gaat het zeepwater doorheen, naar een sproeier die het meteen op de vloer spuit.

Met de tegelborstel boen je vervolgens simpel de tegels en de voegen schoon. Met een tikje van je voet zwiept je hem zo om en dan is het een zuigmond met een trekker. Daarmee zuig je het vuile water weer weg. Voor het tapijt is er een andere smallere mond. Die werkt net zo handig. Kortom: je hoeft nooit meer te bukken om de vloer te schrobben.

Grote buik

Deze vriendelijke reus kan heel wat op. Hij heeft een extra grote bak van wel 15 liter. Ga je soppen, dan neemt het zeepreservoir 6 liter in beslag. Dan nog blijft er ruimte voor 9 liter water over. Meer moet ook niet, want dan is je zeepsop op. Wil je alleen maar water zuigen, dat kan ook, dan haal je gewoon het zeepreservoir eruit en dan kan er weer 15 liter in. Je hoeft niet bang te zijn dat hij teveel water opzuigt en overstroomt: de vlotter sluit vanzelf de bak af.schoonmaakspullen-numatic-george

Duik de auto in

Niets is irritanter dan met een stofzuiger op schoot opgedroogde dropjes van de achterbank af te hakken. Dat hoeft niet, want George heeft een lekker lange slang en met die sterke motor erbij is de auto zo klaar. Die lange slang is bedoeld voor de natte schoonmaak, maar als hij is opgedroogd kun je hem prima droog gebruiken. Voor in de auto, bijvoorbeeld. Zorg wel dat de slang eerst echt is opgedroogd, anders blijft het vuil tegen de wand plakken.

Nadelen

Het klinkt als een alleskunner. Of zijn er ook nog nadelen?

Zwaar

Hij is met 8,8 kilo best zwaar, vergeleken met andere stofzuigers in zijn klasse. Toch is hij niet veel zwaarder dan zijn kleinere broertje Henry. Hij is best de trap op te tillen als je jong van lijf en leden bent, maar anders is dit wel iets om rekening mee te houden. Gelukkig zitten er stevige wielen onder en met de lange slang van bijna drie meter kom je in één keer tot bijna bovenaan de trap.

Veel spullen

Er zitten veel accessoires bij. Handig, maar ze nemen veel ruimte in beslag. Op een klein appartementje met een kleine meterkast staat hij waarschijnlijk vooral in de weg. Maar als je genoeg ruimte hebt, leveren die onderdelen je waarschijnlijk vooral veel voordeel op.

Zelf oprollen

Het snoer rolt niet automatisch op. Je moet het dus zelf oprollen en aan een haakje hangen, of je draait het om zijn zwarte ‘bolhoedje’ heen. Die automatische rollers gaan overigens vaak stuk of het snoer past er niet goed in.

Ervaringen -wat vonden anderen?

Één review zegt meer dan duizend woorden. Dus: wat zegt het Nederlands publiek? Nou, ze zijn bijna allemaal laaiend enthousiast.

Velen roemen hem om zijn lange snoer. Dat zou ik bijna vergeten maar inderdaad: hij heeft een snoer van 10 meter. Dus in elke ruimte zoeken naar een ander stopcontact hoeft niet. Je moet wel uitkijken dat George niet struikelt over een drempel, zegt de eerste mevrouw, want hij is een beetje topzwaar, maar verder zoekt hij zijn weg wel, zegt ze. Overigens ligt het zwaartepunt lager als er water inzit, dus dan is hij wat stabieler.

Velen vinden hem wel wat lawaaierig. Dat kan kloppen, het is geen fluisterzuiger.

Ook de waterzuigfunctie komt regelmatig terug. Zo is iemand blij dat ze een lekkage snel konden verhelpen met hun lachende vriend, doordat hij de dakgoot snel leegzoog. Eén mevrouw vindt het geen pluspunt, zij heeft liever twee aparte machines.

Deze wil ik je tot slot niet onthouden: Één meneer had hem gekocht omdat zijn zoontje in de auto had overgegeven. Aiiii. Een uurtje soppen en 95% van de stank was gelukkig weg, zegt meneer. Voor het laatste beetje had hij een speciaal middeltje gevonden, maar hij zegt niet welke. Dat is dan weer jammer.

De Numatic George Kopen

Deze veelzijdige schoonmaker is verkrijgbaar bij:

» Bol.com

Alternatieven

Voel je toch nog niet helemaal een klik met deze grijnzende alleskunner, of zoek je gewoon liever nog even verder? Bekijk dan zijn broertjes eens. Ze zijn net zo groot, maar toch anders.

Charlesblauwe charles

De Numatic Charles is even sterk, flink goedkoper en 1,7 kilo lichter. Ook hij heeft een 1200 Watt-motor en hij vreet net zoveel stof en troep – 15 liter, en je kunt er ook mee nat-zuigen, maar soppen doet hij niet.

» Volledige review Numatic Charles

Edward

rode edwardDe Numatic Edward heeft een evengrote eetlust, maar hij doet er wat langer over. In zijn buik past ook 15 liter, maar de motor is ‘slechts’ 620 Watt. Voordeel is dan wel dat hij een langer snoer heeft en je kunt de zuigkracht reguleren. Nadeel: Edward kan niet tegen water en hij is behoorlijk zwaar: ruim 10 kilo.

» Volledige review Numatic Edward

Stofzuigen met een glimlach!
Logo