Numatic HHR-202 Harry Pets

Deze Harry Pets is, zoals de naam het al zegt geschikt voor mensen met huisdieren. Met de speciaal harry huisdierenontwikkelde zuigmond en extra filter is deze Harry geschikt om de haren van je huisdieren op te zuigen. Onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Voordelen Harry Pets

Wat zijn precies de voordelen van deze Harry?

Lang snoer

Het snoer van deze Harry is wel 12,5 meter lang. Je kan hierdoor vaak je hele appartement of verdieping in één keer zuigen zonder dat je telkens van stopcontact hoeft te wisselen. Als je in het midden van je huis een stopcontact hebt, kan je vanaf daar naar beide kanten 16 meter. Dat bereik krijg je door 12,5 meter snoer en 2,4 meter slang.

Ontwerp

Deze Harry heeft, net als alle andere Numatic stofzuigers trouwens, de vorm van een ketel. Dat zorgt ervoor dat hij geen zuigkracht verliest ook al wordt de stofzak voller. Hierdoor kan je je stofzakken maximaal benutten en dat is weer goed voor de portemonnee.

Vanwege het ontwerp verliest hij geen zuigkracht, ook is deze Harry een stuk stiller en energiezuiniger (Energieklasse A) dan een ‘normale' stofzuiger.

Speciaal voor mensen met huisdieren


Zoals in deze review al vaker genoemd is, is deze Harry speciaal voor mensen met huisdieren. Maar waar is dit nu precies aan te merken?

HairoBrushHairobrush hondenharen/kattenharen

De HairoBrush is een speciaal ontworpen zuigmond om dierenharen op te zuigen. Wat deze borstel bijzonder maakt is de speciale turbine en borstel IN de zuigmond. Hierdoor hoeft niet alle kracht van de motor te komen en de borstel 'trekt' ook haren los die aan bijvoorbeeld het tapijt vastzitten.

Microfresh koolstoffilter

De trouwe viervoeters in huis zijn niet alleen gezellig, ze brengen vaak ook wat luchtjes met zich mee. De HairoBrush is ook wel los verkrijgbaar, maar die HairoBrush is niet het enige wat deze Harry onderscheidt. Deze Harry heeft namelijk ook nog een speciaal filter dat zorgt dat de nare luchtjes die aan de haren zitten in de stofzak blijven en niet verspreid worden in de ruimte.

Stofzakken

Deze Harry heeft een grote stofopslag, van maar liefst 9 liter. Zo hoef je de zak niet vaak te verwisselen. Dat verwisselen is trouwens niet moeilijk, maar eenvoudig en hygiënisch. Je klikt de bovenkant los (het zwarte gedeelte), dan kan de stofzak losmaken en zit er een extra ‘dopje' om die op de opening te houden, zodat het vuil en stof er niet uitkomt.

Accessoires

Bij deze Harry stofzuiger worden, naast de zuigslang, verschillende accessoires/opzetstukken meegeleverd.accessoires harry

Om te beginnen is dat de standaard zuigmond voor tapijt en harde vloeren. Daarnaast de HairoBrush, speciaal voor hondenharen.

De zuigstang wordt geleverd in 3 delen, twee rechte delen en een ‘handvatdeel'.

Je krijgt ook nog een kierenzuigmond, waar je smalle, moeilijk-bereikbare hoekjes. Bijvoorbeeld tussen de autostoel en de dorpel van de auto, of andere randen.

Nadelen

Heeft deze Harry ook nog nadelen?

HairoBrush

De HairoBrush werkt prima, maar is wel erg smal. Verder werkt de HairoBrush prima als je regelmatig zuigt, maar als er erg veel haar ligt, laat hij toch wel dingen liggen. Als je grote vloeren hebt en er regelmatig veel haren liggen, kan je beter kiezen voor de AirBrush van Numatic. Die is breder en werkt beter op vloeren.

De HairoBrush werkt dan wel weer prima op (stoffen) banken en stoelen, dat zijn toch ook plekken waar je huisdier zich graag plaatst.

Bevestiging tussen slang en stang

De bevestiging tussen de zuigslang en de zuigstang gaat niet met een ‘klik', maar je schuift de slang in de stang. Het is belangrijk dat je de slang goed in de stang duwt, anders kan deze verbinding nog weleens losgaan en als je dan niet uitkijkt heb je een kras op je keukenkastje omdat de stang daartegenaan is gevallen.

Parkeerstand

De parkeerstand houdt in dat je de zuigmond met stang in de achterkant van Harry kan zetten. Dit gaat prima met de gewone zuigmond, maar met de HairoBrush gaat dit nauwelijks en valt de HairoBrush er snel uit.

Ervaringen van kopers


Wat vinden de mensen met huisdieren en vooral haren van deze Harry?

Het lange snoer wordt door vrijwel iedereen als zeer positief ervaren. Het lange snoer zorgt ervoor dat je de klus in één keer kan klaren.

De beoordelaars bij Coolblue beoordelen de HairoBrush erg goed. Diverse mensen gebruiken de Harry om honden- en/of kattenharen op te zuigen en dit werkt “bijzonder goed”. Er wordt aangegeven dat de “turbo-stand” lang niet altijd nodig is om de haren op te zuigen en dat de machine daarnaast erg stil is. De HairoBrush is ook erg goed schoon te maken dankzij haar “speciale klepje”, daarmee kan je de haren eenvoudig verwijderen.

Er wordt wel aangegeven dat Harry groot is om op de bergen, zeker met de HairoBrush die niet in de parkeerstand wil is dat niet zo makkelijk.

Tot slot floept de slang nog weleens uit de stang omdat deze niet is bevestigd met een kliksysteem.

De Harry Stofzuiger kopen

Deze Harry is verkrijgbaar bij:

» Bol.com

Alternatieven

De Harry stofzuiger is een zuinige stofzuiger die speciaal ontworpen is om haren van huisdieren op te zuigen. Ben je niet helemaal overtuigd door deze machine? Kijk eens bij de alternatieven hieronder:

Henry Microde henry micro

Deze Henry Micro is speciaal geschikt voor mensen met een stofallergie. Dankzij het HEPA-12 filter wordt er veel minder stof weer de lucht ingeblazen. Als je bij deze Henry Micro ook een HairoBrush (€49,99) of Airbrush (€52,95) koopt, heb je een Numatic stofzuiger die weinig stof ‘uitstoot' en toch prima haren van huisdieren opzuigt.

» Volledige review Henry Micro

Hetty Plushetty plus

Wil je graag een Hetty, gewoon omdat je die roze kleur zo mooi vind? Het snoer van deze Hetty Plus is net als van deze Harry 12,5 meter lang. Verder is Hetty even zuinig en is het ontwerp ook hetzelfde.

» Volledige review Hetty Plus

Stofzuigen met een glimlach!
Logo