Numatic HRP-200 Henry Plus

De Numatic HRP 200 Henry Plus komt uit de “plus” serie van Numatic. Wat is nu het verschil met de Henry Basic? Is het het waard om deze aan te schaffen in plaats van de gewone Henry Basic? We gaan het in deze review uitzoeken. Onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Voordelen Henry Plus

Wat zijn precies de voordelen van deze stofzuiger?

Lang snoer

Het snoer van deze Henry Plus is maar liefst 12,5 meter lang. Even voor de vergelijking: het snoer van de Henry Basic is 10 meter. Deze is dus nog 2,5 meter langer. Het lange snoer betekent dat je je hele appartement/benedenverdieping/bedrijfshal in één keer kan zuigen zonder telkens de stekker te hoeven verplaatsen, handig dus!

Dit lange snoer rol je zelf op met het mechanisme in de bovenkant. Dit gaat snel en dit mechanisme gaat veel minder snel kapot dan de traditionele oprolmechanismen.

Veel accessoires607360TF_62

Bij deze Henry Plus worden tal van accessoires meegeleverd. Bij deze Plus heb je ook nog een parketborstel, die krijg je bij de Basic niet. Je krijgt bij aankoop van deze Henry Plus stofzuiger dus een parketborstel, verder krijg je nog een kierenzuigmond, meubelzuigmond en diverse andere opzetstukken.

Stofopvang van 9 liter

Je kan in deze Henry Plus 9 liter stof kwijt. Bij de Henry Basic is dat 8 liter. Geen enorm verschil, maar de Henry is wel zo ontworpen en gebouwd dat hij zijn zuigkracht niet verliest naarmate de zak voller raakt. Je hebt dus een grote stofzak en hoeft die niet voortijdig te vervangen omdat er geen zuigkracht meer is. Zo haal je er het maximale uit.

Energielabel AEnergielabel A henry Plus

Net als alle andere Numatic stofzuigers heeft deze Henry Plus het energielabel A. Dit betekent dat de stofzuiger weinig energie gebruikt en dus energiezuinig is. Verder is deze stofzuiger voorzien van twee standen. Naast de aan-/uitknop is er een extra knop. Normaal zuig je op de energiezuinige stand, maar als je even wat meer power nodig hebt kan je even de turbostand aanzetten, dan heb je even wat extra power zodat je die klus ook kan klaren.

Nadelen

Heeft deze Henry Plus eigenlijk nog nadelen?

Gewicht en omvang

Deze stofzuiger weegt 8,2 kg en dat is best veel. Als je maar één verdieping hebt, heb je hier vrijwel geen last van. De zuiger heeft namelijk twee grote stevige wielen en twee zwenkwieltjes om hem zo wendbaar mogelijk te maken. Maar het is wel iets wat je in de gaten moet houden als je regelmatig op verschillende etages moet zuigen en geen beschikking tot een lift hebt.

Verder is de stofzuiger wat groter dan de doorsnee stofzuiger. Het opbergen is daarom soms even passen en meten.

Ervaringen

Wat zeggen mensen die deze stofzuiger al gekocht én geprobeerd hebben?

Ten eerste wordt het lange snoer erg op de prijs gesteld. De gebruikers prijzen het feit dat ze in een keer de hele verdieping kunnen zuigen zonder telkens het snoer te verwisselen.

Verder wordt de stofzuiger, ondanks zijn kracht en vermogen als stil ervaren.

Ook de grote opvang van 9 liter wordt genoemd als pluspunt.

Verder zijn er diverse positieve reacties over het ontwerp, natuurlijke het lachende gezichtje, maar omdat de stofzuiger rond is blijft hij niet snel ergens achter hangen.

Er zijn wel diverse klachten over de zuigbuizen. Deze bestaan uit verschillende delen en schijnen weleens los te laten. Andere geven juist weer aan de buizen stevig te vinden.

Het gewicht wordt genoemd als nadeel, vooral als er trappen beklommen moeten worden. Daarbij wordt wel genoemd dat de slang zo lang is dat een normale trap wel gezogen kan worden terwijl Henry gewoon beneden staat.

Verder wordt nog genoemd dat de accessoires nog weleens kwijtraken, met de Numatic James stofzuiger heb je daar geen last van, die heeft daar ruimte voor.

Ook wordt vaak genoemd dat de stofzuiger gebruikt wordt voor haren van huisdieren, dat is niet verkeerd, daar kan Henry wel tegen, maar Numatic heeft speciaal voor mensen met huisdieren een stofzuiger ontworpen, de Numatic Harry.

De Numatic Henry Plus kopen

Deze Henry plus is verkrijgbaar bij:

» Bol.com

Kleuren en versies

Henry Plus Parquetlichtblauwe henry parquet

Heb jij een gevoelige vloer? Maak je geen zorgen, bij de Henry Plus Parquet krijg je een speciale borstel voor gevoelige vloeren. Verder heeft hij dezelfde voordelen als de andere uit de Henry Plus serie.

Bekijk deze Henry Plus Parquet op:

» Bol.com

Deze Henry Plus is niet alleen in het klassieke rood verkrijgbaar, maar in meerdere kleuren:

Rode Henry Plus

Rode henry

Blauwe Henry Plus

Blauwe Henry

Groene Henry Plus

Groene Henry

Gele Henry Plus

Gele Henry

Appelgroene Henry Plus

appelgroene henry

Donkerblauwe Henry Plus

donkerblauwe henry

Henry Plus Lavendel

Lavendel Henry

Alternatieven

Niet helemaal overtuigd door deze Henry Plus? Kijk hieronder eens:rode henry basic

Henry Basic

In deze review heb je al gelezen wat de verschillen zijn tussen de Basic en de Plus. Zo is het snoer wat korter, heb je wat minder opslag, krijg je geen gratis parketborstel, maar er is ook een voordeel, namelijk dat de Basic vijf tientjes goedkoper is.

» Volledige review Henry Basicharry huisdieren

Harry

Het snoer en de opslag van deze Harry is even groot, het grote verschil is dat de Harry gemaakt is om dierenharen op te zuigen. Alles bij deze Harry is daarop ingericht, zo is er een speciale borstel meegeleverd en heeft hij een extra filter.

» Volledige Review Harry

Hetty Plusroze hetty

Op zoek naar de vrouwelijke versie van de Henry, dan ben je op zoek naar de Hetty Plus. De specificaties zijn exact hetzelfde, het enige wat anders is, is de kleur.

» Hetty Plus

Stofzuigen met een glimlach!
Logo