James Eco, de milieubewuste Numatic

James Eco is het vrolijke milieubewuste broertje van James. Hij is groen, want hij let goed op wat hij verbruikt. Als beloning daarvoor heeft hij een Energie A-klasse label gekregen, waar hij natuurlijk apetrots op is.

Onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

groene james eco

Verder lijkt deze groene rakker op de rest van zijn familie. Je bent dus net als bij alle andere Numatic-stofzuigers verzekerd van een uitstekende en robuuste stofzuiger met liefst zes jaar garantie op de motor en heel veel accessoires. En je hebt het voordeel van een stofzuiger met een ketelmodel, wat betekent dat je altijd grote zuigkracht hebt, ook bij een stofzak die al bijna vol zit.

Wil je weten of James Eco ook dé Numatic stofzuiger voor jou is? Lees dan snel verder over zijn voordelen en nadelen, wat de ervaringen van anderen met hem zijn en naar welk lid van de Numatic-familie je ook nog zou kunnen kijken.

Zijn voordelen

Naast dat James Eco over de voordelen beschikt die alle Numatic-stofzuigers hebben, heeft hij zo zijn eigen specifieke kwaliteiten.

Zeer laag energieverbruik

Deze stofzuiger is door zijn efficiënte motor de zuinigste in zijn soort. In vergelijking met zijn broer James gebruikt hij per jaar bijna 20% minder stroom. Hij verbruikt ook 10% minder energie dan bijvoorbeeld de Philips FC8723/09 Performer Expert, de meest verkochte eco-stofzuiger bij Coolblue.

Snoer van tien meter10 meter snoer james

Ook al vind je je Numatic stofzuiger nog zo leuk, je wilt hem toch weer zo snel mogelijk terug in zijn hok stoppen. Dan helpt het als je niet de hele tijd van stopcontact hoeft te wisselen. Met het snoer van maar liefst tien meter hoef je je daar bij deze stofzuiger geen zorgen over te maken.

Speciaal geschikt voor harde vloeren

Op harde vloeren geeft deze groene rakker zijn oudere broer het nakijken. Ben je dus op zoek naar een vlijtige en zuinige vriend, die jouw laminaat, plavuizen of parket grondig reinigt, dan is dit jouw nieuwste schoonmaakkameraad.

Grote stofopvangopslag james eco

Met een capaciteit van acht liter kun je heel wat keren gebruik maken van deze stofzuiger, voordat je de stofzak moet vervangen. Bovendien blijft de zuigkracht door het ketelmodel uitstekend, zelfs als de zak bijna vol zit. Bij stofzuigers van andere merken heb je in de meeste gevallen een stofzak met een opslagcapaciteit maar twee tot vijf liter tot je beschikking, wat betekent dat je vaker de stofzak moet vervangen. Niet het fijnste klusje om te doen.

Lage geluidsproductie

Ondanks zijn grote zuigkracht heeft deze stofzuiger een geluidsniveau van slechts 72 decibel. Dat is te vergelijken met het geluid van een auto op vijftien meter afstand of verkeer op de snelweg. Een telefoongesprek voeren tijdens het stofzuigen blijft nog steeds wat lastig, maar door de lage geluidsproductie van deze stofzuiger van Numatic heb je tijdens en na het stofzuigen geen last van suizende oren.

opbergrand james eco

Handige opbergrand

Deze stofzuiger heeft aan de bovenkant een opbergrand, waarin je bijvoorbeeld je andere schoonmaakspullen kunt opbergen. Zo hoef je nooit meer heen en weer te lopen als je bezig met het schoonmaken van je huis. Ook kun je alle accessoires die je bij deze stofzuiger krijgt in deze rand opbergen: dat voorkomt dat je je een ongeluk zoekt naar die ene accessoire die je net op dat moment nodig hebt.

Zijn nadelen

We moeten er eerlijk over zijn: ook James Eco is niet perfect. Zonder er nou een al te groot punt van te maken, vinden we het wel belangrijk dat je van tevoren weet wat je van hem mag verwachten.

Hogere geprijsd dan zijn broer

Doordat hij zo milieubewust is en toch dezelfde zuigkracht heeft als zijn blauwe broer, hangt er een wat hoger prijskaartje aan je groene hulp. Stofzuigers die hetzelfde lage stroomverbruik hebben, zijn over het algemeen voorzien van een vergelijkbaar prijskaartje. Maar dan heb je nog geen Numatic.

Klein beetje overgewicht

Door zijn efficiënte motor, robuuste bouw en grote opslagcapaciteit weegt deze groene krachtpatser iets meer dan zeven kilo. Dat is wat zwaarder dan sommige andere stofzuigers, die echter daardoor vaak weer inleveren op andere prestaties. Dus misschien ben je uiteindelijk juist wel blij met een beetje meer stofzuiger.

Wat anderen over hem zeggen

Mensen die James Eco al in huis hebben, zijn in het algemeen erg over hem te spreken. Waar men met name positief over is, is zijn zuigkracht. Ook vinden veel mensen deze stofzuiger erg stil als ze met hem het huis schoonmaken en is hijeenvoudig in het gebruik.

Veel mensen worden blij als ze met hem gaan stofzuigen, niet omdat ze dat nou zo'n leuke bezigheid vinden, maar door het leuke design van dit apparaat.

Het ontbreken van een oprolsysteem voor het snoer wordt als een minpunt gezien, evenals de grote buis en de niet-verstelbare slang.

De flexibiliteit van de buis en de slang werd door iemand in eerste instantie als nadeel gezien, maar doordat het daardoor mogelijk is om ook onder de banken en bedden te zuigen, werd dat later door deze persoon als een voordeel gezien. Een kwestie van wennen dus.

De Numatic James Eco kopen:

Deze groene James Eco is verkrijgbaar bij:

» Bol.com

Alternatieve Numatic-modellen

Als alternatief kunnen je kijken naar twee familieleden:rode henry basic

Henry Basic

Oom Henry is de oudste en bekendste Numatic-stofzuiger. Oorspronkelijk was hij alleen in rood verkrijgbaar, maar tegenwoordig kun je hem in verschillende kleuren krijgen. Hij is iets zwaarder dan zijn neef en is ook wat duurder in de aanschaf. Daar staat tegenover dat hij een handig systeem heeft om het tien meter lange snoer op te rollen. Henry heeft daardoor echter geen opbergrand.

blauwe james» Volledige review van de Henry Basic

James

Naast deze groene James is er ook nog de blauwe James. Het grootste voordeel daarvan is het prijskaartje. Voor iets meer dan €100 heb je een prima zuiger met een lang snoer, handige opbergrand voor accessoires en prima zuigkracht.

» Volledige review James stofzuiger

Stofzuigen met een glimlach!
Logo