Numatic HVR-180 Henry Basic

De Numatic HRV-180 of in het kort de Henry Basic is een grappig ketelstofzuigertje die niet te onderschatten valt. Met een fatsoenlijke opvangcapaciteit en sterke zuigkracht is de Henry Basic in staat om uw hele huishouden onder handen te nemen. Dit is dé stofzuiger voor mensen die het maar een vervelend klusje vinden. Die behoefte hebben aan weinig onderhoud van het apparaat. Ook daar is Henry Basic de juiste keuze. Henry verkrijgbaar in de kleuren: rood, blauw en groen.

» Onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Voordelen

Hier zal ik de voordelen op een rijtje zetten en een voor een bespreken.

Lang snoer

Met zijn snoer van 10 meter zal Henry u nooit teleur stellen met zijn bereik. Met een bewonderenswaardige actieradius van 26,8 meter, wat inhoudt dat u gemakkelijk grote oppervlakten kan stofzuigen zonder problemen. Dit snoer is gemakkelijk op te rollen zodat deze niet in de weg ligt.

Energiezuinig

Met een energielabel A is de Henry Basic te beschouwen als een van de Schermafdruk 2016-03-16 14.00.53zuinigste stofzuigers op de markt. Zoals de meeste stofzuigers gebruikt de Henry netstroom via de kabel. Ondanks dat de HVR-180 Henry ontzettend zuinig is, gaat dit niet ten koste van de prestaties.

Met een vermogen van de zuigmotor van 620 watt is de Henry een zuinige, doch sterke stofzuiger. Vanaf 2014 is er een nieuwe wetgeving omtrent stofzuigers ingevoerd waarbij de maximale wattage 1600 watt mag zijn. De Henry bewijst dat er geen hoge wattage nodig is om alsnog kracht te bieden.

Gebruiksgemak

De Henry Basic is een mooi vormgegeven stofzuiger die gemakkelijk meewerkt. Daarnaast een lang snoer die assisteert om alle hoeken van de kamer langs te gaan.  Het ronde model van de Henry werkt handiger en neemt minder ruimte in dan een langwerpig exemplaar waardoor opruimen ook geen enkel probleem is.

Naast het verwisselen van de stofzak heeft de Henry weinig onderhoud nodig door het permanente stoffilter die in het apparaat zit. Dus of u nou elke dag stofzuigt, of elke week of elke maand, geen vervelend onderhoud! Met een zak van 8 liter zal u niet regelmatig deze hoeven te vervangen. Daarnaast beschikt de Henry over een motorfilter.

607360_105

Omdat de zak niet honderd procent luchtdicht kan zijn zorgt de motorfilter ervoor dat de deeltjes niet de stofzuigermotor bereiken en verstoffen. Als laatste linie van verdediging is een uitblaasfilter geplaatst als extra bescherming van de motor.

Dus ook voor de student zou dit een ideale stofzuiger zijn. De diverse zuigmonden zorgen ervoor dat elk oppervlak onderhanden genomen kan worden en de telescopische steel assisteert in de lengte die het fijnste werkt. Met deze kenmerken staat onze Henry elke dag weer voor u klaar!

Geef toe, die ogen zien er gezellig uit!

Nadelen

Heeft deze leuke Henry stofzuiger ook nog nadelen?

Zwaar

Met 10,2 KG is de HVR-180 Henry Basic een van de zwaardere stofzuigers dan gemiddeld. Nu hoeft dit voor de meeste mensen geen probleem te zijn, echter is het vervelend als u meerdere trappen op moet.

Geen oprolsysteem

De Henry stofzuiger heeft geen automatisch oprolsysteem zoals veel andere stofzuigers dat hebben. Bij deze Henry moet je zelf aan de knop(pen) draaien om het snoer op te rollen. Persoonlijk vind ik dit geen nadeel, want dat automatische systeem gaat vaak kapot en dat zal je bij dit systeem niet snel gebeuren.

Prijsverschil in kleuren

Rood is goedkoper dan blauw en groen. Het verschilt maximaal 8 á 10 euro, maar kan wel bepalend zijn.

Niet geschikt tegen allergieën

Ondanks dat de Henry Basic over een fantastische zuigkracht beschikt is het apparaat niet geschikt om allergieën tegen te gaan in het huishouden. Mocht u dit zoeken dan zou de Henry Micro of de Harry Pets wat voor u zijn. Deze is afhankelijk of u allergisch voor stof bent of wilt stofzuigen in een huishouden met dieren.

Wat vonden anderen?

Ik zit hier wel vanachter mijn bureau van alles te zeggen over deze stofzuiger, maar klopt er ook nog wat van? Wat vinden andere kopers?

Ten eerste is het leuk om te zeggen dat 100% van de kopers de stofzuiger ook aan anderen aanraadt, die heb je alvast.

Verder schrijven de mensen dat ze het product perfect vinden.

De goede zuigkracht en het geringe geluid worden daarnaast door vrijwel iedereen enorm op prijs gesteld. Ook het lekkere lange snoer vinden de gebruikers fijn, want zo hoeven ze niet telkens de stekker in een anders stopcontact te doen.

Iemand vindt het jammer dat er geen automatisch oprolsysteem aanwezig is en iemand anders vindt dat hij nog wat zuigkracht mist. (dan had die toch beter voor de Henry Plus kunnen gaan!)

De HVR-180 Henry Basic  kopen

Verkrijgbaar bij:

» Bol.com

Alternatieven

Bent u nog niet overtuigd of heeft u een betere variant nodig? Check de onderstaande variant die beter bij u past.

De HET-180 Hetty Ecoroze hetty basic eco

Wie zegt dat stofzuigers alleen mannelijk hoeven te zijn! Hetty, de grote liefde van Henry biedt dezelfde kwaliteit en prestaties als de Henry Basic maar een vrouwelijke flair ernaast. De Hetty is ook nog eens ontzettend stil met maar 72 dB terwijl het gemiddelde hoger ligt!

» Volledige review Numatic HET-180 Hetty Eco

De HVR-200MT Henry Microhenry micro

Een verbeterde Henry met een grotere stofzak en langere kabel. Daarnaast is de Henry Micro ontworpen voor mensen met allergieën en is goedgekeurd door de British Allergy Foundation (Hepa 12). Deze extra kracht gaat niet ten koste van het energielabel die behouden blijft met A.

» Bekijk deze Henry Micro op Bol.com

De HHR-202 Harry Pets

U heeft huisdieren. leuk! Maar deze harige viervoeters laten veel haren achter. Belangrijk is dan dat u voor een goede stofzuiger kiest. Harry is een manusje van alles met zijn stofzuigkracht. harry petsDaarmee is Harry een krachtpatser op het gebied van stofzuigen door geschikt te zijn voor zowel hoogpollig en laagpollig tapijt en niet te vergeten: dierenharen!

» Volledige review Numatic Harry stofzuiger

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Stofzuigen met een glimlach!
Logo